Archieven

Sleepstop

Bij het rijden basishouding innemen, rechterbeen (voorkeursbeen) op het neuswiel naar achter uitrijden (stabiel), vlak neerplaatsen en door het lichaam naar achter te plaatsen remdruk
uitvoeten tot volledige stilstand.

V-stop

Na snelheid te hebben gemaakt basishouding innemen, voeten uit elkaar plaatsen, op de breedste stand voeten naar binnen plaatsen en remdruk uitvoeren op buitenkant skates. Voeten mogen niet gesloten worden.

Lange stand inline-skaten

Voorkeursvoet naar voren plaatsen waarbij het achterwiel van de voorste skate voorbij het voorwiel van de achterste skate komt. Dit kan uitgevoerd worden stabiel met de voeten op heupbreedte of onstabiel skates voor elkaar geplaatst.

Starthouding

De houding die aangenomen wordt bij het wegstarten. Afhankelijk van de voorkeur van de rijder staat het linker of rechterbeen voor. De hoek tussen beide schaatsen/skates is tussen de 80 en 90 graden. De hoek tussen schaatsen en startlijn is ongeveer 40 graden. Er is ongeveer 10
cm tussenruimte tussen beide achterkanten van de schaatsen/skates. Meer dan de helft van het lichaamsgewicht staat op de voorste schaats/skate. Na het inzakken maakt de achterste knie een hoek van ongeveer 130 graden. De heuphoek is ongeveer 60 graden. De romp moet de houding aannemen waarin weggereden kan worden.